Swingout fick en exklusiv pratstund med två av världens mest framstående swingdansare. De internationellt eftertraktade (och universellt beundrade) medlemmarna i Harlem Hot Shots – Rikard Ekstrand och Jenny Deurell. (Del 1 hittar du här)

Jenny Deurell

JennyFörutom att vara med i Harlem Hot Shots skådespelar och sjunger hon också som en gudinna, eller som en jävel – som Swingout brukar säga. Jennys fötter är snabba och hennes aerials halsbrytande, hennes soloblues får oss att både skratta och busvissla. Och när hon dansar lindy ser hon ut som att hon aldrig gjort annat – som att det är så hon tar sig fram för det mesta. Instinktivt och organiskt, skulle en kanske kunna beskriva det. Jenny är helt klart swingens första och skönaste hippie.

Rikard Ekstrand

RikardMedlem i Harlem Hot Shots, pianist i swingbandet Hornsgatan Ramblers och en hejare på stepp. Rikard är en sann inspiratör, en sån som öppnar dörrar och släpper fram folk. Han ser lika glad ut när han dansar med oss elever som när han svänger sina spiror med någon swingstjärna. En kvickfotad och fantastisk socialdansare som finner inspiration i alla. På scenen är Rikard cool som en gurka, elegant som en lipizzaner och tvekar inte en sekund inför att släppa lös sin inre mambokung.

Direct download: 14_Swingout_del_2.mp3
Category:general -- posted at: 9:57am CET

Håll i hatten! Swingout fick en exklusiv pratstund med två av världens mest framstående swingdansare. De internationellt eftertraktade (och universellt beundrade) medlemmarna i Harlem Hot Shots - Rikard Ekstrand och Jenny Deurell.

En vacker julidag kom finbesöket till vår Herräng-stuga, där vi förberett med tårta, mikrofoner och vattenkammade frisyrer. Med sommarbruset i ena örat och Doris söta hicka i andra pratade vi sen en hel massa timmar om dansen, musiken och de koreanska fansen. Detta är den nedklippta (smått censurerade) och korta versionen - det slinker nog ned som ett glas lemonad. Varsågoda!

Direct download: 14_Swingout_del_1.mp3
Category:general -- posted at: 12:02pm CET

1



Syndication

Länkar

Archives

March 2015
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31